Őszi laborvizsgálatok – készüljön fel a télre tudatosan!

A téli időszak közeledtével érdemes előre gondolkodni és felkészíteni szervezetünket a hideg évszak kihívásaira. A hűvös, csapadékos-szeles időjárás és a napsütéses órák számának csökkenése együttesen hozzájárul az immunrendszer gyengüléséhez és a betegségek kialakulásához. Ne várja meg, amíg ledönti a lábáról a láz – készítse fel szervezetét tudatosan, és fokozza az immunvédelmét már ősztől!

 

Hogyan erősíthető az immunrendszer tudatosan?

Az immunrendszer megfelelő működésének támogatása mindenkinél személyre szabott módot igényel. Éppen ezért a tudatos erősítés egy állapotfelméréssel kezdődik – a legjobb képet a szervezet állapotáról és belső folyamatairól a vérből nyerhetünk. Egy átfogó laborvizsgálat, ami a legfontosabb alap értékek mellett a vitaminok és ásványi anyagok szintjét is kimutatja, komplex információt nyújt a szervezetünk állapotáról.

Érdemes tehát még az őszi hónapok során szűrővizsgálati céllal vérvételre menni, és az eredmények alapján meghatározni, mire lehet szüksége az immunrendszernek.

 

A leggyakoribb téli vitaminszükségletek

Ha immunerősítésről van szó, akkor a C- és a D-vitamin pótlásának javallata mindenki számára ismert. A C-vitamin hatására a szervezetben több fehérvérsejt termelődik, így az immunrendszer “több katonával”, hatékonyabban képes szembeszállni a kórokozókkal. Ugyanakkor az alacsony D-vitamin szint az immunrendszer gyengülésével jár, ezért ezt az értéket kifejezetten megelőzésként érdemes a megfelelő szinten tartani.

Ezek mellett fontos figyelni az A-vitaminra, ami a szem és a nyálkahártyák egészségét támogatja. A vitaminok közül a B12 és az E-vitamin ellenőrzése szintén fontos a szervezet igényeinek feltérképezése céljából. A vérképzés zavartalan működésének biztosításához pedig a folsav szint mérése is ajánlott.

 

Mi látható a szűrővizsgálatból?

A vitamin szintet ellenőrző vérvizsgálat eredményén egyértelműen megmutatkozik, ha valahol hiány van. Ennek megfelelően szükséges gondoskodni az adott vitamin vagy ásványi anyag pótlásáról és az extra bevitelről. A szükséges mennyiség minden esetben a hiány mértékétől és az esetleges egyéb háttér betegségektől függ.

A vitaminok ellenőrzése mellett nagyon fontos az általános egészségügyi állapot vizsgálata is – erre a célra pedig egy rutin laborvizsgálat elvégzését javasoljuk. A laborértékek által fény derülhet olyan lappangó problémákra, melyek egyelőre semmilyen panaszt nem okoznak, azonban később komoly betegséget indikálhatnak. Amennyiben tudatosan szeretné megvédeni az egészségét, a rendszeres rutin laborvizsgálat alapeszköz ehhez.

 

Készüljön fel a tél egészségi kihívásaira! Jöjjön el laborvizsgálatra az IMSC-be, és mérje fel az immunrendszere állapotát még az ősszel! Vizsgálati csomagok, árak és időpont kérés: https://imsc.hu/szolgaltatasaink/laborvizsgalatok/