Megoldás a szájmaszk által okozott bőrproblémákra – frakcionált arckezelés az egészséges, fiatalos és üde arcbőrért

Irritált, gyulladt, pattanásos arcbőr a szájmaszk alatt – ezek a vírusfertőzés elleni védekezés egyik fontos eszközének nem várt mellékhatásai. Az orrot és szájat elfedő maszk használata a koronavírus fertőzés elleni védekezésben kapott kulcsszerepet, és vált a mindennapi élet részévé. Számos típusú és anyagú szájmaszk elérhető, azonban mostanra egyértelműen kiütközött egy általános probléma ezzel kapcsolatban: a szájmaszk mindennapi viselése jelentősen megviseli az arcbőrt.

 

Mi történik az arcbőrrel a maszk alatt?

A szájmaszk fő funkciója, hogy megszűri a kilélegzett levegőt – így azonban a maszk alatt párás meleg jön létre, amitől az arcbőr pórusai kitágulnak. A tág pórusokba könnyedén bejutnak a pattanásokat és gyulladást okozó baktériumok, melyek a meleg és párás környezetben gyorsan elszaporodnak. Mindemellett pedig, a maszk – anyagától és típusától függetlenül – folyamatosan érintkezik az arcbőrrel, súrlódik és irritációt okoz. A végeredmény pedig a kellemetlenül húzódó, pattanásos, aknés, esetleg sebes arcbőr.

 

Mi nyújthat megoldást?

Számtalan tippet és tanácsot találhatunk az interneten arról, hogyan kezeljük házilag az arcbőrt ilyen esetben. A házi módszerek azonban gyakran nem érik el a kitűzött célt, vagy egyáltalán nem segítenek. Igazi megoldásért érdemes professzionális segítséget kérni!

A gyulladt, pattanásos, kipirosodott és feszülő arcbőr kezelésére Az IMSC szakértője a frakcionált lézeres hámlasztó arckezelést ajánlja, mellyel az arcbőr megújul, és visszakapja egészséges látszatát, érzetét.

 

A frakcionált hámlasztó arckezelésről

Az arcbőr modern és gyengéd hámlasztó kezelését speciális Eryag lézerrel végezzük. Hatására a bőr felső megvastagodott és problémás rétege lehámlik, helyette pedig egy új, egészséges és feszesebb bőrréteg képződik. A hámréteg tökéletesebb megújulását a mélyebb bőrszövetek kollagén termelését serkentő kezelési fázis segíti. Bár a frakcionált lézeres arckezelést eddig elsősorban bőrfiatalítás céljára ajánlottuk, a bőrhibák orvoslása mindig is együtt járt vele. Mostanra azonban kifejezetten előtérbe kerül az aknék, pattanások és sebek elleni küzdelemben – hiszen a legjobb regeneráció a szövetek mélyén kezdődik!

 

További részletek a frakcionált hámlasztó arckezelésről és időpont foglalás: https://imsc.hu/szolgaltatasaink/frakcionalt-arckezeles/