Kedvezményes Covid szűrőcsomag az IMSC-ben!

Kedves vendégeink a megváltozott áraink ellenére is szeretnénk kiszolgálni a Covid-19 szűrésre érkezőket.  Így egy kedvezményes szűrőcsomagot állítottunk össze Önöknek, ami a hatóságilag elfogadott PCR tesztből, és a vérvizsgálatból kimutatható ELISA szerológiai teszt, aminek az együttes ára 33.000 Ft. Amiből a PCR vizsgálat jelenleg a hatósági áron 19.500 Ft-ért kérhető központunkban.

 

A folyadékalapú nőgyógyászati rákszűrés 90% feletti hatékonysággal bír

 

Röviden a két tesztről és arról miért érdemes mindkettőt megcsináltatni:

A PCR teszt azt mutatja ki, hogy jelenleg a vírus jelen van-e a szervezetben, az ELISA pedig azt hogy a szervezetünk átesett-e már a vírus fertőzésen. Ha már átestünk a fertőzésen és szervezetünk ellenanyagot termel, a mostani kutatások azt mondják ki, hogy 3-6 hónapig védettséget kapunk a koronavírus ellen. Így érdemes, nem csak a jelenlegi állapotunkat ellenőrizni, hanem azt is, hogy esetlegesen átestünk-e már a fertőzésen.

Bővebben a két tesztünkről:

ELISA (Enzyme-linked immunosorbent assay) teszt a vírus elleni specifikus antitest kimutatására szolgáló laboratóriumi eljárás. A vizsgálat tehát nem magát a kórokozót mutatja ki, hanem az antigénhez vagy antitesthez kapcsolódó enzim aktivitását határozza meg, így a termelődött ellenanyagok mennyiségéről ad támpontot.

Ez a teszt alkalmas a már fertőzésen átesett betegek kiszűrésére, de kimutatja a betegséget akkor is, ha az még tart, feltéve, hogy a fertőzés kezdete óta (a tudottan fertőzött személlyel való találkozás, vagy a betegség ismert kezdeti időpontja) legalább 10-14 nap eltelt.

Az immunrendszer a vírus ellen

  • lgGtípusú ellenanyagokat termel

a szerológiai tesztek ezen fehérjék kimutatásán alapulnak.

PCR (polimeráz láncreakció): lényege, hogy a mintákban jelenlévő vírus örökítő anyagát mutatja ki. A vírus genomjának jelenlétét.

Minél több vírus örökítő anyag van a mintában, annál nagyobb eséllyel lesz pozitív a teszt eredménye, ha a vírus jelen van a szervezetben.

  • lappangási időszak (1-14 nap) alatt
  • a tünetek megjelenésekor
  • a betegség tünetmentessége után még 2 hétig

Ezzel a vizsgálattal ki tudjuk mutatni a sejtekben lévő vírust a garat és az orr nyálkahártyájából vett sejtekből.

 

Bejelentkezés: +36203384067 vagy a  email címen