Utazás utáni COVID-19 teszt az Írisz Medical & Selfness Centerben

A nyár az utazások főszezonja – sokak számára elképzelhetetlen tengerpart nélkül. 2020-ban számos óvintézkedést betartva élvezhetjük a külföldi élményeket, hazaérkezés után pedig szintén előtérbe kell helyezni a biztonságot.

Azok számára, akik adott országokból térnek haza, kötelező a COVID-19 koronavírust kimutató teszt elvégzése. Ugyanakkor minden külföldi országban töltött nyaralás után ajánlott a teszt elvégzése a biztonság érdekében.

Örömmel tájékoztatjuk, hogy az Írisz Medical & Selfness Centerben a hatóságilag kötelező COVID-19 vírusteszt elérhető! Igényes környezetben, várakozás nélkül, diszkréten és fájdalommentesen biztosítjuk a hazautazás utáni kötelező PCR típusú koronavírus tesztet.

A PCR típusú teszt május 5-e óta elérhető Egészségközpontunkban. Augusztus 1. óta a kötelező COVID-19 tesztet végző egészségügyi szolgáltatók hivatalos listájára is felkerültünk, keressen minket bizalommal!

Mit kell tudni a PCR tesztről?

A PCR típusú koronavírus teszt lényege, hogy a vírus örökítőanyagát, tehát magát a genom jelenlétét mutatja ki a levett mintából. A mintavétel a garat és az orr nyálkahártyájából történik. PCR teszttel kimutatható a COVID-19 vírus jelenléte a szervezetben már a lappangási időszakban, a tünetek jelentkezésekor, és a betegség tünetmentessége után még akár 2 hétig is. A PCR teszt jelenleg a legmegbízhatóbb lehetőség a koronavírus kiszűrésére. Külföldi utazások után mindenki számára ajánlott a vizsgálat elvégzése, a hatóságilag meghatározott országokból érkezők számára pedig kötelező.

A vizsgálat menete:

  • A teszt értékelhetőségének érdekében kérjük, hogy a mintavétel előtt legalább 12 órával ne fogyasszon semmilyen ételt vagy italt. A dohányzás, a rágózás és a fogmosás szintén kerülendő ebben az időtartamban.
  • A mintavételt laboratóriumi asszisztensünk végzi, szigorú egészségügyi előírásokat betartva. Egy speciális pálcika segítségével a garatfal és az orrjárat hátsó részéből nyálkahártya sejteket gyűjt ki.
  • A mintavétel időtartama csupán néhány perc. Az eljárás fájdalommentes.
  • A teszt kiértékelése 1-2 munkanapot vesz igénybe.

A PCR vizsgálat ára Egészségközpontunkban 19.500 Ft.

Felhívjuk figyelmét, hogy dolgozóink és pácienseink egészségének megóvása érdekében kizárólag tünetmentes állapotban biztosítjuk a teszt elvégzését. Ennek betartása érdekében a vizsgálat előtt testhőmérséklet mérést végzünk. Amennyiben a hőmérés emelkedett testhőt vagy lázat mutat ki, sajnos nem áll módunkban a PCR tesztet elvégezni.

Az Írisz Medical & Selfness Centerben az egészség áll a központban! Ennek megőrzése érdekében intézményünkben szájmaszk használata kötelező.