A Lézeres inkontinencia kezelés fájdalom nélkül szünteti meg a problémát

Miért válassza műtét helyett a lézeres inkontinencia kezelés igénybe vételét?

Az inkontinencia nők millióinak mindennapjait keseríti meg kellemetlen tüneteivel. Sokan azért nem fordulnak orvoshoz, mert félnek a műtéti kezeléstől. Pedig az inkontinencia kezelése fájdalom-és kockázatmentes módon, műtét nélkül is történhet. Egészségközpontunkban lehetősége van lézeres inkontinencia kezelés igénybevételére, mellyel egyszerűen szabadulhat meg a kínzó tünetektől.

Hogyan működik a lézeres inkontinencia kezelés?

A műtéti kezelések két leggyakrabban alkalmazott módszere a mellső hüvelyfali plasztika és a szalagos műtétek.  Az első esetben a hüvelyfalat beszűkítik és a húgycsövet megemelik. A manapság talán legismertebb módszer, a TOT műtét esetében egy speciális szövetbarát műanyag szalagot helyeznek fel a húgycső alá. Mindkét műtét altatásban, katéter felhelyezésével történik és a műtétet követően további benntartózkodást igényel az orvosi megfigyelés idejére.

Ezzel szemben a lézer segítségével történő beavatkozás vágás nélkül jelent segítséget a stressz inkontinencia okozta problémákra. Az eljárás során a lézerfény 90°-ban a hüvelyfal felső részébe kerül bejuttatásra. A kezelés hatására a hüvelyfal és a kismedencei szalagrendszer kollagénállománya újraépül, a hüvelyfal visszahúzódik. Miután a stressz inkontinenciát a gátizomzat meggyengülése okozza, a hüvelyfal helyreállításával a kiváltó ok is megszűnik.

Miért előnyös ez az eljárás a műtéttel szemben?

Bármennyire is fejlődik az orvostudomány és születnek kímélőbb, kockázatmentesebb sebészi eljárások, egyes tényezőkkel mindig számolni kell. Ilyen a katéter eltávolítása utáni nehézkes vizeletürítés és a fertőzés lehetősége. Sőt, a műtéti szövődményekkel is számolni kell sajnos.

Ezen felül a sebészi eljárás elkerülhetetlenül hegesedéssel gyógyul, ami miatt az érintett területen a hüvelyfal érzékenysége is megváltozik. A műtétet hosszabb lábadozási idő és utókezelés követi, ami időkiesést jelent a munkából és a megszokott napirendből is.

Nincs hegesedés, sem lábadozási idő

Miután azonban a lézeres inkontinencia kezelés nem műtéti úton zajlik, ezen tényezők egyike sem okozhat problémát. Az eljárás mindössze 20 percet vesz igénybe, mely utána rögtön vissza is térhet napi teendőihez, valamint 48 óra elteltével a szexuális élet is folytatható.

Fájdalommentes

Sokan már a műtét szó hallatán a fájdalomra asszociálnak, így nem csoda, hogy az intim műtét még ijesztőbben hangzik. A Petite Lady eljárás esetében azonban nincs ok az aggodalomra. A betegek 80% semmilyen fájdalmat nem érez, a többiek enyhe fájdalomról számolnak be.

A lézeres inkontinencia kezelés további előnyökkel is jár

A Petite Lady eljárás pozitív „mellékhatásokkal” is jár, mint a hüvely szűkülése és a hüvelyflóra egészségesebbé válása. Ennek köszönhetően szexuális élete élvezetesebbé válik és a hüvelyi fertőzésekkel szemben is ellenállóbb lesz.

Szabaduljon meg a stressz inkontinencia kellemetlenségeitől műtét nélkül! Kérjen időpontot kezelésünkre és vegyen részt ingyenes konzultáción, ahol minden további kérdésére választ kaphat!