Az enyhe inkontinencia kezelése házilag is lehetséges

Lehetséges az inkontinencia kezelése házilag?

Az inkontinencia egy meglehetősen kellemetlen tünetegyüttes, mely hazánkban is számtalan nőt érint. Fajtájától és erősségétől függően többféle módszer is létezik a gyógyítására, sokan azonban nem is fordulnak orvoshoz a problémával. Pedig a diagnózis felállítása fontos lenne, hiszen bizonyos esetekben az inkontinencia kezelése házilag is lehetséges, ráadásul nagy erőfeszítéseket sem igényel.

Életmódbeli változtatások

Az inkontinencia életmódra jellemző tényezők eredményeképpen is kialakulhat. Ezek esetében jó hír, hogy életmódbeli változtatásokkal az okozó probléma megszűnik és az inkontinencia is vele tart. Növeli a vizelettartási problémák kialakulásának esélyét a mozgásszegény életmód, a helytelen táplálkozás, a túlsúly, a dohányzás és a túlzott alkoholfogyasztás. Az egészséges életmódra való áttérés tehát javíthatja az inkontinenciát – és megannyi más problémán is segít.

Ezen kívül érdemes ügyelnie rá, hogy a vízhajtó folyadékokból kevesebbet fogyasszon – ilyenek a kávé vagy a zöld tea. Érdemes kerülni továbbá az olyan élelmiszereket is, melyek irritálhatják a hólyagot: a szénsavas üdítőket, a fűszeres vagy ecetes ételeket.

Az inkontinencia kezelése házilag Kegel gyakorlatokkal

A Kegel gyakorlatokat világszerte alkalmazzák inkontinencia kezelésére, illetve általában a medencefenéki izmok erősítésére.

Mindössze napi néhány perc szükséges a gyakorlatok kivitelezésére, és sor kerülhet rá bárhol: otthon, az irodában ülve, de akár a villamoson utazva is. A Kegel gyakorlatok lényege a medencefenék izmainak összehúzása, majd elengedése néhány másodperc elteltével.

Ha első alkalommal problémát okoz a megfelelő izmok beazonosítása, remek módszer, hogy vizelés közben egy rövid időre megpróbálja megszakítani a vizeletet. Ha ez sikerül, máris érzi, hogy mely mozdulatra van szüksége a medencefenék izmainak összehúzásához.

A Kegel gyakorlatok terén a rendszeresség rendkívül fontos, így a biztonság kedvéért beállíthat ébresztőt a telefonján, hogy ne feledkezzen meg a napi tornáról.

Súlyosabb esetben válassza a műtét- és fájdalom nélküli lézeres kezelést!

Bár lehetséges az inkontinencia kezelése házilag, de pusztán ilyen módszerekkel inkább megelőzés céljából, illetve enyhébb típusú stressz inkontinencia esetén lehet valós eredményeket elérni. Az inkontinencia erősebb formái, valamint más típusai esetében a házi megoldások ugyan javíthatnak a tüneteken, de végleges megoldást nem nyújtanak. Ezért ajánljuk a Petite Lady lézeres eljárást, mely fájdalommentesen kínál hosszú távon is tartós eredményeket. Az inkontinencia kezelése ilyen módon biztonságos és kockázatmentes, ráadásul alig 20 percet vesz igénybe.

Kérjen időpontot már ma ingyenes konzultációra és szabaduljon meg a vizelettartási problémáktól!