A hüvelyszárazság okai sokfélék lehetnek, de a lézeres kezelés segít

Mik lehetnek a hüvelyszárazság okai és mi a megoldás?

A hüvelyszárazság egy kellemetlen tüneteket okozó állapot, mely rövidebb vagy hosszabb távon a nők jelentős részét érinti élete során. A visszatérő hüvelyi fertőzéseket, fájdalmas szexuális életet és hólyaghurutszerű panaszokat okozó probléma megnehezíti a mindennapokat, sőt, a hölgyek énképére és párkapcsolatára is negatív hatással bírhat. A hüvelyszárazság okai és kialakulása változó lehet, a Petite Lady lézeres kezeléssel azonban könnyedén megszabadulhat a tüneteket okozó problémáktól.

Mik lehetnek a hüvelyszárazság okai?

Szülés után vagy menopauza idején az ösztrogénszint csökkenése okozhatja a hüvelyszárazság kialakulását. Az első esetben idővel az ösztrogénszint helyreáll és a probléma meg is oldódik, menopauza esetén azonban mindenképp szükséges a kezelés.

A hüvelyszárazság okai között továbbá a hormonális egyensúlyt felborító tényezők is állhatnak, mint a hosszú időn keresztül történő fogamzásgátló tablettaszedés, az antidepresszánsok vagy bizonyos allergia elleni antihisztaminok szedése. Vannak betegségek is, melyek felborítják a hormonális egyensúlyt, ezzel növelve a hüvelyszárazság kialakulásának esélyét. Ilyenek lehetnek egyes autoimmun betegségek, a cukorbetegség, a pajzsmirigy nem megfelelő működése vagy az endometriózis is.

A hajlamosító tényezők között szerepel a dohányzás, a túlzott alkoholfogyasztás, a stressz és a gyakori szorongás is.

Hagyományosan a hüvelyszárazságot ösztrogén helyi vagy tablettás formában történő pótlásával szokták kezelni. Ennek hátulütője, hogy a hormonszint megváltoztatása az egész szervezetre hatással lehet. Ismerkedjen meg helyette a hormonmentes megoldást kínáló lézeres eljárással, melynek segítségével tartósan megszabadulhat az intim problémáktól!

Hogyan segíthet a lézeres kezelés?

A hüvelyfal regenerálása Petite Lady lézeres kezelés útján fájdalom- és kockázat nélkül orvosolja a hüvelyszárazság okozta tüneteket. Az eljárás során a kezelőfej segítségével a lézerfény koncentráltan jut be a hüvelyfal felső részébe, és úgynevezett koagulációs pontokban fejti ki hatását. A lézeres eljárás megsokszorozza a hüvelyfal kollagénállományát és megvastagítja az elvékonyodott szöveteket. A hüvelyfal regenerálásával és a hüvelyflóra helyreállításával a hüvelyszárazság okai is megszűnnek. Így Ön újra élvezheti az intim problémáktól mentes mindennapokat!

Kérjen időpontot ingyenes konzultációnkra, és szabaduljon meg a hüvelyszárazság okozta kellemetlenségektől fájdalommentesen!