Az Inbody mérés támpontként szolgálhat az edzés és táplálkozás terén.

Hogyan segít az Inbody mérés céljai elérésében?

Bár nyáron a „bikinialak elérése” plusz motivációt jelent, az egészséges életmódra és az elegendő mozgásra egész évben figyelni kell. A strandidőszak után így új motivációs forrásra lehet szükség: legyen ez az Inbody mérés!

Hogyan működik az Inbody mérés?

Az innovatív technológiára épülő Inbody 370 egy multifrekvenciás precíziós testösszetétel analizáló készülék. A mérés mindössze pár percet vesz igénye, és semmiféle előkészület nem szükséges hozzá. Önnek csak annyit kell tennie, hogy utcai öltözetben, zokni és cipő nélkül rááll az eszközre és megfogja a két kart. A mérés teljesen fájdalommentes, és azonnali eredményt ad. A biolektromos impedancia analízis képes 98%-os pontossággal elemezni a test összetételét ahelyett, hogy becslésekre alapozná az értékeket. Szakértő munkatársunk segít Önnek értelmezni a kapott eredményeket.

Miként tud motiváló erőként szolgálni a testösszetétel-elemzés?

Önmagában a testtömeg mérése nem tud pontos információkat adni az életmódváltás sikerességéről, hiszen az izom nehezebb, mint a zsír. Ebből kifolyólag meglehet, hogy kilogrammban nem – vagy csak alig – mérhető a változás, pedig szemmel láthatóan tónusosabbá, izmosabbá válik a test.

Az Inbody 370 készülék átfogó képet nyújt teste aktuális állapotáról, ráadásul már 1-2 kg-os változást is képes észlelni, így remekül követhető általa az életmódváltás eredményessége. Az Inbody testösszetétel elemzés ráadásul nem csak a testtömegre vonatkozóan ad adatokat, de a testzsír és a vázizom tömegéről is tájékoztat. Miután a készülék 5 szegmensre bontja a testet (4 végtag és törzs), a szegmentált zsírtömegről információkkal tud szolgálni – tehát képes rávilágítani arra, hogy mely testtájakra érdemes jobban koncentrálni az edzés során.

A kézhez kapott elemzés mellé az eszköz javaslatokkal is szolgál az edzéstípusokra és a súlytöbbletre vonatkozóan. A testösszetétel figyelembe vételével képes személyre szabott tanácsokat adni, melyek segítségével korrigálható az étrend, valamint a meglevő edzésterv is. A test összetételének pontos elemzésével továbbá a készülék kimutatja a fittséget is – így akár alkalomról alkalomra megbizonyosodhat róla, hogy a fittségi mutató javul.

A lehető legpontosabb visszajelzés érdekében érdemes a méréseket ugyanazon körülmények között elvégezni. A legideálisabb, ha mindig reggel, éhgyomorra, de folyadék bevitele után történik az analízis.

Kérjen időpontot és kövesse nyomon fejlődését az Inbody mérés segítségével! Vegye igénybe szolgáltatásunkat rendszeres időközönként, hogy visszajelzést kaphasson fejlődéséről!