Felfázás

Szúr, éget, kellemetlen? – Hogyan kezelhető a felfázás?

A szakemberek a nők kétféle csoportját emlegetik, ha a felfázás kerül szóba: vannak, akik már megtapasztalták kellemetlen tüneteit és vannak, akik majd meg fogják. Szerencsére azonban sokat tehetünk annak érdekében, hogy elkerüljön minket ez a kellemetlenség.
Kevesen tudják, hogy bár a felfázás húgyúti probléma, közel 70%-ban (vagy akár még nagyobb arányban) nőgyógyászati eredetű gondok állnak a háttérben. Egy hüvelyi fertőzés is komoly tényező lehet, de az életkor előrehaladtával csökkenő ösztrogénszint is állhat a felfázás hátterében. Utóbbi esetben a sejtek öregedése természetes elvékonyodáshoz, hüvelyszárazsághoz vezet, mely velejárója a hüvely természetes védekezési rendszerének meggyengülése.

Mi is pontosan a felfázás?

A konkrét ok egy gyulladás kialakulása, melyet okozhatnak baktériumok, vírusok, gombák –legtöbbjük az egészséges bakteriális flóra részét képzi, melyek egy mikrosérülés hatására rossz helyre juthatnak.
A betegség jelentkezésekor gyakori vizelési inger alakul ki, mégis csekély mennyiség ürül. Mellé csípő, égető érzés párosulhat és ha nem vesszük komolyan a felfázás jelentkező tüneteit, akár hosszú időre problémát okozhat az életünkben.

Nők esetében gyakoribb?

Anatómiai sajátosság, hogy a nők húgycsöve rövidebb, így a baktériumoknak kisebb utat kell megtenniük a húgyhólyagig, de a hüvely és a végbélnyílás közelsége is jelentős kockázattal jár – az ott jelenlévő baktériumok felszálló módon okozhatják a húgyutak fertőzöttségét.
Egy napnál tovább jelentkező tünetek esetén érdemes orvoshoz fordulni, hogy megtudjuk, nincs-e a felfázás háttérében más jellegű megbetegedés vagy szervi elváltozás.

Segíthet a hüvelyfal regenerálás?

A természetes öregedés velejárója, hogy a bőr veszít rugalmasságán és fokozatosan elvékonyodik – ez nem csupán kívül, belül is megfigyelhető. A hüvelyfal elvékonyodása esetén a természetes hüvelyflóra is veszít védekezőképességéből.
Lézeres hüvelykezelés során a húgycső és a hüvely közti terület stimulálódik, az eljárás célja a kollagéntermelés megnövelése, ami által az elvékonyodott szövetek felfrissülnek. A kollagénállomány megsokszorozódásával a szövetek ismét megvastagodnak, a természetes hüvelyflóra is helyreáll, aminek köszönhetően nem csupán a hüvelyszárazság szűnik meg, de a természetes védekezőképesség is helyreáll, jelentősen csökkentve ezzel egy újabb felfázás kockázatát.

A hüvelyfal regenerálás segítség lehet érzékeny, száraz hüvely kezelésében, enyhítést hozhat szexuális együttlétkori fájdalom esetén is, illetve bármilyen visszatérő hüvelyi fertőzés tapasztalásakor érdemes elvégezni. Hüvelyfal regeneráló kezelésünkre bármikor bejelentkezhet telefonon, vagy online!