Minőségi énidő

Lassuljon le, engedje meg magának a minőségi énidőt!

Rohanunk egy életen át, a munka, a család, a környezetünk sokszor nagyobb szerepet kap az életünkben, mint mi magunk, ha pedig egy kis időt magunkban töltenénk, felszínre tör a bűntudat. Megengedhetem ezt magamnak? Hisz nincs kész a mosatlan és a tennivalók listája túl hosszú még ahhoz, hogy fellélegezzek és igazán élvezni tudjam az életet. Itt kell megállnunk egy pillanatra.

A minőségi énidő egyre inkább háttérbe szorul, pedig nem luxus és nem is önzőség. Ha mindig csak másokra koncentrálunk, a saját erőforrásaink könnyen lemerülnek és adni csak azt tudunk, ami nekünk is van. Ha pedig már csak a stressz és a frusztráltság marad, abból kap a családunk, a párunk, a környezetünk.

Találjon időt Önmagára!

„Nincs rá időm” a leggyakoribb kifogás, de ez jelzi igazán, hogy mennyire szüksége lenne rá! A minőségi énidő nem a barátokkal eltöltött kikapcsolódás, még csak nem is a párunkkal közös mozizás, hanem az önmagunkban, eltöltött időt jelzi. Vajon mennyi időt tudnánk megspórolni, ha harminc perccel kevesebbet aludnánk, ha harminc perccel kevesebbet Facebook-oznánk, ha harminc perccel kevesebbet néznénk a tévét?

Fontos felismerni a kínálkozó lehetőségeket is – a „van egy órám, mivel üssem el” pontosan ez a szituáció. Nem elpazarolni kell, hanem minőségi énidővé alakítani.

Mit kezdjek az időmmel?

Az egyik legnagyobb akadály, ha sokszor megijedünk amikor egyedül maradunk. A magány nem egyenlő a minőségi énidővel. Olyan tevékenységet válasszon, ami feltölti, ellazítja, ami kellemes gondolatokkal tölti el. Ne a „kell”-ek közül válasszon, ez csak egy újabb kötelezettség teljesítéséről szól.

Egyeztessen időpontot egy lazító masszázsra, mely közben nem csak az izmait engedheti el, de a gondolatokra is kellemes hatással bír. Központukban választhat frissítő masszázst, masszázsterápiát, acces bar kezelést de akár fogyasztó masszázst is.

Ha úgy érzi, aktívabb tevékenység tenne jót az elméjének, nézzen körül zen-termünk kínálatában. Minőségi énidő szolgáltatások közül válogathatsz! Pilates óráink inkább a lassabb, nyújtást is segítő izommunkát helyezik előtérbe, Zengo-zsírégető tornánk pedig egy egyedi, karate elemekkel ötvözött hatékony aerobic óra. Ha szereti az igazán aktív testmozgást, próbálja ki!

Ahhoz, hogy egészséges kapcsolatot alakítson ki önmagaddal, fontos megtalálnia azt a tevékenységet, amit a legszívesebben végez. Nem kell, hogy egy adott célhoz vigyen közelebb, csupán élvezze, engedje, hogy energiával töltsön fel és csak addig csinálja, amíg örömmel tölt el.