Blog írása

Vélemény a Zengo órákról

Néhány hónapja járok Tündi Nippon Zengo óráira. Tavasszal nagyon stresszes időszakot éltem át, amelynek egyenes következménye volt az, hogy csak úgy szaladtak rám fel a plusz kilók köszönhetően stressz-evésnek és a mozgásszegény életmódnak. Nyár elején ugyan fogyókúrába kezdtem, de a szigorú diétát nehezen tudtam tartani és egyre jobban éreztem magamon, hogy rendszeres mozgás hiányában nem hogy fogyni nem tudok, de a közérzetem, állóképességem is egyre rosszabb lesz.

Így, bár sosem voltam egy igazán sportos alkat, úgy döntöttem, ideje találni egy olyan mozgásformát, ami átmozgatja az egész testet, így keveredtem el az első Zengo órára. Megmondom őszintén, az elején kicsit tartottam tőle, hogy a csoportban mindenki annyira profi, hogy nagyon ki fogok lógni, de pozitívan kellett csalódnom. Rájöttem, hogy az ilyen csoportos órákon, bár sokan vagyunk, mindenki magával küzd meg, önmagához képest fejlődik. Senki nem nézett ki azért, ha nem tudtam valamit megcsinálni elsőre. Ha nem ment elsőre, igyekeztem, hogy másodjára vagy harmadjára menjen, így azt vettem észre magamon, hogy egyre „jobban bírom a kiképzést”. Hiába fáradok el fizikailag, edzés után sokkal több az energiám, sokkal pozitívabban tudom belevetni magamat a feladataimba. Végre van valami, amivel a rengeteg stresszt is le tudom vezetni – kétlem, hogy bárkiben sok harag vagy veszekedhetnék, maradna egy órányi ütés-rúgás gyakorlás után. Számomra ez az a két dolog, ami a legpozitívabb változást hozta az életembe.

Egyébként fogytam is, méghozzá szemmel láthatóan (és a ruháimon érzékelhetően). Sajnos azt nem tudom megmondani, hogy ez mennyit jelent kilóban, mert nem mértem magamat az elmúlt két évben, de az biztos, hogy beleférek olyan nadrágokba, amikbe tavaly még nem fértem bele. Ezt az eredményt egyébként diétázás nélkül értem el, a Zengo órák mintegy pozitív melléktermékeként, anélkül, hogy az elmúlt hónapokban nagyon koncentráltam volna a fogyásra.

Szóval, Tündi óráit nagyon szívesen ajánlom mindenkinek, aki változtatni akar az életmódján és annak is, aki „csak” fogyni szeretne. Láthatóan, ha akarsz, ha nem, ez utóbbi bekövetkezik.

Hajnal Krisztina

Hajnal Krisztina

Hajnal Krisztina